Rules & Regulation


Untuk mengekalkan keselesaan bagi tetamu dan kejiranan kami... we have simple rules for our guest ;

1. Guna peralatan/kemudahan di dalam My-Kasih Homestay dgn cermat.

2. Jika Berlaku kerosakan laporkan kepada kami.

3. Pihak kami berhak menambil tindakan undang-undang dan menuntut ganti rugi di atas kecuaian penyewa.

4. Tidak Di benarkan Mengalihkan Kedudukan Peralatan Di Dalam My-Kasih Homestay Ini. 

5. Pastikan Semua Peralatan Dapur Yang Digunakan Oleh Penyewa Dicuci Sebelum Check Out Dari My-Kasih Homestay Ini. 

6. My-Kasih Homestay Adalah “Smoking Free Area”.  Penyewa Hanya Di Benarkan Merokok Di Kawasan Porch Kereta Dan Sila Pastikan Puntung Rokok Di Matikan Dan Di Buang Ke Tempat Yang Sepatutnya.

7. Jika berlaku kebakaran akibat kecuaian penyewa, kami berhak mengambil tindakan undang-undang serta menuntut ganti rugi sewajarnya.

8.   My-Kasih Homestay Adalah “Pet Free Area”. Di Larang Membawa Masuk Haiwan Peliharaan Ke Dalam My-Kasih Homestay. 

9. Penyewa bertanggungjawab Memastikan Pintu Dan Tingkap My-Kasih Homestay Di Tutup Dan Di Kunci Dengan Sempurna Setiap Kali Meninggalkan Homestay. 

10. Pemilik My-Kasih Homestay Boleh Mengambil Tindakan Undang-Undang Dan Menuntut Ganti Rugi Di Atas Sebarang Kehilangan/Kecurian/Kerosakan Barangan Di Dalam My-Kasih Homestay Kerana Kecuaian Penyewa. 

11. Penyewa Mestilah Memastikan Semua Suis Peralatan Elektrik Seperti Pendingin Hawa (Air-Cond), Lampu, Kipas, Radio, Television (Kecuali Peti Ais) Di matikan /Di Tutup Setiap Kali Selepas Di gunakan Atau Setiap Kali Meninggalkan My-Kasih Homestay Bagi Mengelakkan Pembaziran Elektrik Dan Mengelakkan Kejadian Yang Tidak Di Ingini Berlaku. 

12. Penyewa Di larang Membiarkan Penghawa Dingin (Air-Cond) Terus Terpasang Selama Beberapa Hari Terutama Semasa Penyewa Tiada Di dalam My-Kasih Homestay Kerana Ini Boleh Menyebabkan Kerosakan Kepada Penghawa Dingin (Air-cond) Tersebut Akibat Daripada Kecuaian Penyewa. 

13. Kerosakan Alatan/Barangan/Perabut Kerana Kecuaian Penggunaan Mestilah Di tanggung Oleh Penyewa. Pemilik My-Kasih Homestay Boleh Membuat Tuntutan Ganti Rugi / Mengambil Tindakan Undang-Undang Di Atas Kerosakan Tersebut. Kerjasama Penyewa Adalah Amat Di hargai. 

14. Penyewa Boleh Memohon Peralatan Tambahan Daripada Pemilik My-Kasih Homestay Tetapi Bergantung Kepada Pemilik Homestay Sama Ada Memenuhi Permintaan Tersebut Atau Sebaliknya Dengan Mengenakan Charge (Bayaran Tambahan) Atau Sebaliknya. 

15. Penyewa Adalah Di larang Sama Sekali Menjadikan Cadar / Comforter / Selimut / Sejadah Sebagai Alas Sterika.  Ini Adalah Untuk Mengelakkan Cadar / Selimut / Comforter / Sejadah Hangus Atau Kotor. Penyewa Di Galakkan Untuk Menggunakan Papan Penggosok Yang Di Sediakan Di My-Kasih Homestay. 

16. Waktu Check-In Adalah Pada Jam 2.00 Petang Dan Waktu Check-Out Adalah Sebelum Jam 12.00 T/Hari. Penyewa Yang Ingin Check-In Awal Atau Check-Out Lewat Boleh Meminta Kebenaran Terlebih Dahulu Daripada Pemilik Homestay. Pemilik My-Kasih Homestay Berhak Meminta Caj Tambahan. 

17. Bagi Penyewa Yang Ingin Check-Out Awal Daripada Tarikh Yang Sepatutnya, Mestilah Memberitahu Dengan Kadar Segera Kepada Pemilik Homestay Untuk Berunding Tentang Masalah Tersebut. 

18. Pemilik Homestay Berhak Untuk Tidak Memulangkan Bayaran Bagi Hari Yang Telah Dibatalkan Kerana Tidak Menepati Janji Semasa Membuat Tempahan. 

19. Diharap Peraturan Ini Akan Dipatuhi Oleh Semua Penyewa Sepanjang Menginap Di My-Kasih Homestay.

No comments:

Post a Comment